PROPOSTA DE TRABALLO POR PROXECTO dentro do PLAN PROXECTA (Xermoliño) ( Aliméntate ben) (O sabor da aventura está no mar) 2019/20. TÍTULO : POLO MAR ABAIXO XUSTIFICACIÓN DA TEMÁTICA ELEXIDA : A NOSA PROPOSTA INICIAL E PUNTO DE PARTIDA DO NOSO PROXECTO É INTRODUCIR E PRODUCIR UN CAMBIO DE HÁBITOS ALIMENTICIOS NO NOSO ALUMNADO. MÁIS CONCRETAMENTE, NO FEITO DE FACILITAR O COÑECEMENTO, ACERCAMENTO E CONSUMO DE PRODUTOS DO MAR DE GALICIA. ISTO TEN QUE VER CO FEITO DE QUE OS NENOS E NENAS EN XERAL, CANDO FALAN DE COMER PEIXE, TEÑEN CERTO RECHAZO E MOSTRAN DESAGRADO ANTE ESTES ALIMENTOS TAN RICOS E NECESARIOS NA SÚA DIETA ALIMENTICIA. ESTE ANO APOSTAMOS POLA MELLORA NA ALIMENTACIÓN DO NOSO ALUMNADO, INTRODUCINDO O TEMA DENDE VARIOS CAMPOS DE ACTUACIÓN, COMO PODEN SER, O COIDADO DO NOSO MAR, SERES VIVOS QUE VIVEN NEL, CÓMO CHEGAN ÁS NOSAS CASAS, ONDE SE PODE MERCAR, FORMAS DE CONSUMILO, ETC. CARACTERÍSTICAS DO PROXECTO :
1.TERÁ CARÁCTER INTERDISCIP